10 NAJPLAĆENIJIH IGRAČA U EVROLIGI: Nema košarkaša beogradskih ekipa

10 najplaćenijih igrača u Evroligi

10 najplaćenijih igrača u EvroligiFoto: Evroliga, Logo

Dobro obaviješteni Isreal Hajom, objavio je listu od 10 najplaćenijih igrača u Evroligi, a među njima nema igrača klubova iz Beograda.

Izraelci navode da je na samom vrhu novi igrač Barselone Vili Ernangomez, koji zarađuje 4.5 miliona dolara.

Ernangomez je u Blaugranu stigao iz NBA lige, a Katalonci su bili spremni da odriješe kesu za centra, u čemu ih nije spriječilo ni najavljeno smanjenje budžeta.

Drugi na listi je Šejn Larkin, igrač Anadolu Efesa, sa četiri miliona dolara, dok je treći novi košarkaš Olimpije Milano, Nikola Mirotić, sa 3.2 miliona dolara po sezoni.

Iz ekipe Efesa, pored Larkina, tu su i Darius Tomson na osmom mjestu sa 2.3 miliona i Vil Klajburn na desetom sa dva miliona.

Barselona i Panatinaikos imaju po dva igrača. Osim Ernangomeza, mjesto na listi zauzeo je i Džabari Parker, koji vrijedi dva miliona i deveti je na listi.

Kod Panatinaikosa Kostas Slukas je peti sa tri miliona, dok je odmah iza njega na šestom mjestu Huanćo Ernangomez, čije će usluge Panatinaikosa koštati 2.5 miliona u narednoj sezoni.

Među onima koji zarađuju po dva miliona, a ne spadaju na listu među 10 najplaćenijih su Majk Džejms iz Monaka, Nikolo Meli iz Milana i Nikola Milutinov iz Olimpijakosa.

Kompletna lista izgleda ovako:

Vili Ernangomez (Barselona) – 4.5 miliona dolaraŠejn Larkin (Anadolu Efes) – 4 miliona dolaraNikola Mirotić (Olimpija Milano) – 3.2 miliona dolaraVili Tavareš (Real Madrid) – 3 miliona dolaraKostas Slukas (Panatinaikos) – 3 miliona dolaraHuanćo Ernangomez (Panatinaikos) – 2.5 miliona dolaraSkoti Vilbekin (Fenerbahče) – 2.4 miliona dolaraDarijus Tomson (Anadolu Efes) – 2.3 miliona dolaraDžabari Parker (Barselona) – 2 miliona dolaraVil Klajburn (Anadolu Efes) – 2 miliona dolara

Author: Ethan Edwards