30 HULIGANA U ATINI IDE U ISTRAŽNI ZATVOR: Negiraju krivicu

Huligani

Huliganiphoto: twitter/enobrole54433

Grčki mediji su objavili da je istragom krug osumnjičenih sveden na pet huligana i to trojicu grčkih državljana, jednog Hrvata i jednog Albanca.

Svih 30. huligana koji su se u petak pojavili pred istražnim sudom zbog nereda u Atini, zadržano je u privoru, među kojima je 28 Hrvata, jedan Grk i jedan Albanac.

U neredima u atinskoj četvrti Nea Filadelfija, u ponedjeljak je smrtno stradao navijač AEK-a Mihalis Kacuris. Grčki mediji su ranije prenijeli da je određen pritvor za njih 12, među kojima je 10. državljana Hrvatske.

Prema izvorima policije, sa ključnog snimka, huligani se ne mogu identifikovati zbog fantomki i kapuljača. Prikupljanje DNK uzoraka od 105. osumnjičenih lica počinje danas.

07.08.2023, AEK Athens🇬🇷 vs BBB (Dinamo Zagreb🇭🇷), video from front of AEK stadium https://t.co/Fjy3xrlEmQ pic.twitter.com/cFjQt96uJw

— Hooligans.cz Official (@hooliganscz1999) August 11, 2023

Pred istražne i javne tužioce danas treba da izađe još 30. optuženih, a sjutra će se u optužnici izjasniti preostalih 45.

Uhapšeni Hrvati, navijači zagrebačkog Dinama, pred sudijama su negirali da su kod sebe imali hladno oružje, tvrdeći da su samo željeli gledati trening svog tima i negirali su bilo kakvu povezanost sa ubistvom Mihalisa Kacurisa.

Optuženi su većinom tvrdili da su se našli na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme i da nijesu umiješani u bilo kakve incidente.

Author: Ethan Edwards