Ako ikada budem zadovoljan drugim mjestom preispitaću sve

banjaja

banjajaIzvor: REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Italijan Franćesko Banjaja ostao je bez prvog mjesta na podijumu u trci za Veliku nagradu Velike Britanije pošto ga je Aleš Espargaro pretekao u poslednjem krugu i oduzeo mu tu poziciju.

Banjaja je trenutno vodeći u borbi za šampiona kraljevske klase sa 214 bodova, 41 više od Horhea Martina dok je Marko Beceki treći sa 167 bodova.

„Trudio sam se, pokušavao sam da pobijedim. U trenutku kada prestanem da se trudim i budem zadovoljan drugim mjestom, moraću sve da preispitam.“ rekao je Banjaja nakon trke u Silverstonu.

One je subotnju Sprint trku završio na 14. poziciji, ali je u glavnoj trci uspio da se vrati na začelje trkačke kolone.

„Morali smo da počnemo sa mekom prednjom gumom po ovim uslovima. To možda nije bio najbolji izbor u tom trenutku. Kada je počela da pada kiša, malo sam se uplašio. Kada ste u vođstvu, a kiša pada, to može da bude kritično. Teško je u tim okolnostima shvatiti kada treba da dodate gas. Trudio sam se u finišu da uspostavim kontrolu, ali sam sve vrijeme znao da mi je Aleš blizu. Bio sam spreman za njegov napad. Pokušao sam da odgovorim, ali nije bilo dovoljno. Zaslužio je pobjedu.“ zaključio je vozač Dukatija.

Naredna trka u MotoGP šampionatu vozi se 20.avgusta na Red Bul Ringu u Austriji.

Author: Ethan Edwards