AL KHELAIFI PRIJETIO MBAPEU: Ostaviću te bez igre!

KHELAIFI

KHELAIFIFOTO: REUTERS/Christian Hartmann

Francuski list “LÉquipe” danas je prenio detalje sa poslednjeg sastanka direktora Paris Sen Žermena Nasera Al Khelaifija i njegovog igrača Kilijana Mbapea.

Sastanak je održan osmog avgusta, a kako francuski mediji prenose direktor te ekipe prijetio fudbaleru da će biti uskraćen za igranje u tom dresu.

Na navedenom sastanku, Al Khelaifi je namjeravao unaprijediti svoju želju da produži ugovor sa Mbapeom, koji ističe sljedeće godine i koji, prema riječima samog Kilijana, nema namjeru potpisati, kako bi mogao slobodno otići u tim koji želi.

S obzirom na nedostatak dogovora vođa Paris Sen Žermena je eksplodirao i rekao, kako prenosi LÉquipe : “Vidjećeš! Nećeš ponovo igrati! Nećemo odustati!”

Prijetnje nisu imale željeni učinak već su djelovale upravo suprotno. Mbape je, ni u jednom trenutku ne gubeći prisebnost, ponovio riječi Al Khelaifija: “Vidjećeš? Šta ću da vidim? Bićeš jedini predsjednik koji mi neće dozvoliti da igram!” rekao mu je.

Evidentno je da će se na kraju nove sezone odlazak Mbapea iz Paris Sen Žermena desiti, s obzirom na ove informacije. Sada se čeka današnja utakmica kako bi se vidjelo da li će Luis Enrike, trener ovog tima, imati Mbapea na raspolaganju ili će ih Francuz ponovo bodriti sa tribina.

Kakva god bila odluka asturijskog trenera, ona će biti predmet svih vrsta analiza i tumačenja.

Author: Ethan Edwards