Argentina ostala bez Olimpijskih igara (VIDEO)

Bahami Argentina

Bahami Argentinaphoto: twitter/OneSportsPHL

Košarkaši Bahama savladali su Argentinu sa 82:75 u okviru preliminarnog kvalifikacionog turnira za OI u Parizu.

Šampion iz Atine 2004. godine i osvajač bronzanog odličja 2008. neće igrati u Parizu, što je njihovo prvo odsustvo sa Olimpijskih igara još od Sidneja i 2000. godine.

Crna godina za Argentince se nastavlja, obzirom da su u februaru ostali bez Mundobasketa, kada su poraženi od Dominikanske Republike, iako su u jednom momentu imali 17 poena prednosti.

Bahami sa sjajnim igračima iz NBA lige, poput DeAndrea Ejtona i veterana Erika Gordona iz Finiksa, kao i Badija Hilda iz Indijane uspjeli su da nadigraju Kampaca i drugove.

ERIC “CLUTCHTIME” GORDON 🗡️

Eric Gordon goes 𝐛𝐞𝐫𝐬𝐞𝐫𝐤 against Argentina at #FIBAOQT final to steal the game in Argentina 🔥🔥🔥 pic.twitter.com/tnc3bAmXVx

— FIBA (@FIBA) August 21, 2023

Iako je tokom većeg dijela meča vladao egal, izabranici Pabla Priđonija vodili su sa 63:59 pred početak posljednje dionice. Ipak, Bahami su uspjeli da sa 23:12 slave u četvrtoj četvrtini i na kraju dođu do pobjede.

Veteran Erik Gordon bio je vrlo raspoložen u završnici utakmice, gdje je sa tri uzastopne trojke potpuno nokautirao izabranike Priđonija i donio svojoj selekciji veliku pobjedu.

Najraspoloženiji u pobjedi bio je pomenuti Gordon sa 27 poena, a pratio ga je Badi Hild sa 15 poena, uz pet skokova. Ejton je upisao dabl dabl sa 10 poena i čak 21. skokom.

Kod Argentine Gabrijel Dek je ubacio 21. poen uz šest skokova. Karlos Delfino je imao 15. poena, dok je Kampaco upisao dabl-dabl sa 14 poena i 17. asistencija.

🇧🇸 HISTORY MAKERS 🇧🇸

The Bahamas qualify to the #FIBAOQT for a chance to play their first ever Olympics and celebrate a well-deserved win over Argentina! 🔥 pic.twitter.com/SmpIvbhs2a

— FIBA (@FIBA) August 21, 2023

Author: Ethan Edwards