ASVEL ima 20 miliona eura na raspolaganju

Toni Parker ASVEL

Toni Parker ASVELphoto: twitter/leparisien

Francuski evroligaš, ekipa ASVEL-a, koja je u vlasništvu nekadašnjeg NBA asa Tonija Parkera, ima velike ambicije za narednu sezonu.

Klub čiji je vlasnik Toni Parker, prethodnu sezonu završio je na posljednjem mjestu u Evroligi sa svega osam pobjeda.

Ipak, izgleda da su u klubu riješili da im se sličan scenario ne dogodi, pa će za narednu sezonu raspolagati sa rekordnim budžetom od 20 miliona eura.

Nekadašnji NBA as Toni Parker ima ideju da odvede klub na viši nivo i zbog toga je spreman da uloži mnogo.

Njegov zamjenik, Gaetan Miler, istakao je da će klub sigurno potrošiti 20 miliona eura, možda čak i 25, što je značajno povećanje u odnosu na sezonu za nama.

Lors d’une prise de parole à l’occasion d’une présentation de la future LDLC Arena, Tony Parker a expliqué qu’il souhaitait prochainement organiser un match ASVEL/SPURS dans cette salle.

Il aurait déjà l’accord des Spurs…ne manque plus que celui de la NBA…👀

🗞️ -… pic.twitter.com/yXem6S99To

— 50 Nuances 🇺🇸🏀 (@50NuancesDeNBA) September 12, 2023

Asvel je za sezonu 2022/23 potrošio oko 16 miliona eura, dovođenjem Timotija Luvavua i tako jasno istakao visoke ambicije u Evroligi.

Takođe, za plate košarkaša klub je izdvojio više novca nego u prethodnoj sezoni. Prije potpisa Nanda de Koloa i Žofrija Lovernja, Asvel je za plate igrača trošio nešto preko četiri miliona eura, dok je ove sezone spreman da izdvoji skoro duplo više, sedam miliona.

Pored svega toga, klub će ove godine otvoriti i novu dvoranu, u vrijednosti od 141 milion eura, koju je sponzorisa fudbalski klub Lion.

Plan je da nova hala bude otvorena za meč 10. kola Evrolige, 23. novembra, kada će gostovati Bajern iz Minhena.

Author: Ethan Edwards