Atipična ekipa, daleko smo od upisivanja bodova

Radović

RadovićFOTO: KSCG/Facebook

Košarkaška reprezentacija Crne Gore odigraće sjutra utakmicu protiv Egipta u okviru drugog kola Mudndobasketa, a selektor Boško Radović pred ovaj duel ističe da ekipa mora da se pripremi za ovaj susret kao što je to uradila protiv Meksika.

Crna Gora je na startu savladala Meksiko rezultatom 91:71, a sjutrašnja pobjeda nad Egiptom otvorila bi vrata druge faze našoj reprezentaciji.

“Egipat je atipična ekipa. U tranziciji, kontri i disciplini igre su možda brži od Meksika. Sigurno negdje u rangu Meksika što se tiče kvaliteteta. Moraćemo 40 minuta dobro da radimo, ako želimo da pobijedimo. Daleko smo od upisivanja bodova. Spremamo se isto kao za Meksiko. Koncentracija i fokus 40 minuta. Nadam se da ćemo sjutra imati jasniju sliku dešavanja u našoj grupi”, rekao je selektor Boško Radović.

Litvanija je u prvom kolu ubjedljivo slavila protiv sjutrašnjeg rivala naše reprezentacije, a rezultat 93:67 ne smije da zavara košarkaše Crne Gore da ih sjutra čeka lak zadatak.

“Litvanija je agresivno u odbrani otvorila utakmicu i to je odmah dalo rezultat. U drugoj četvrtini, čim je smanjena agresija, Egipat je počeo da igra. Litvanci su im dozvolili da igraju što oni žele, pa su se vratili u utakmicu. U drugom poluvremenu je Litvanija opet pojačala agresivnost, pa je završeno 30 razlike. Egipat je opasna ekipa. Ako im dozvolimo ritam njihov, tranziciju sa puno posjeda, sa šutevima za tri iz tranzicije, imaćemo problem. Manje-više je isti skauting i isti su principi kao protiv Meksika. Nadam se da ćemo imati energiju u odbrani i da ćemo odigrati dobru utakmicu”, poručio je Radović.

Utakmica protiv Egipta na programu je sjutra od 10 sati i 45 minuta.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards