Atletiko ima najmoćniji tim ove sezone

pelegrini

pelegriniFOTO: REUTERS/Albert Gea

Manuel Pelegrini, trener Real Betisa, vjeruje da Atletiko iz Madrida ima najači tim u La Ligi ove sezone.

Čileanac je na konferenciji za novinare objasnio da će njegov tim utakmicu dočekati sa šest žrtava.

“Nemamo Vilijama Karvalja, Klaudija Brava, Fekira, Luiza Enrikea, Bartru i Belerina, oni su šest važnih igrača, posebno protiv rivala kao što je Atletiko iz Madrida koji, po mom ukusu, ima najmoćniji tim ove sezone. Upravo je kupio sedmog napadača, ima sedam centralnih bekova… Biće to teška utakmica, ali kao što smo uvijek radili, tražićemo ga od prvog minuta.”

Atletico takođe stiže sa značajnim gubicima, iako Pelegrini smatra da Simeone ima dosta ljudi koji će ih zamijeniti: “Već sam objasnio naše gubitke i ekipu Atletico Madrida. Ako imaju sedam napadača, možda imaju povrijeđenih i ako imaju sedam centralnih bekova , možda imaju nekog povređenog. Mislim da to neće mnogo uticati na njih jer su za mene ove sezone ekipa sa najačim sastavom.”

Pelegrini je od kada je stigao u Betis odigrao deset utakmica protiv Simeonea, kog nikada nije porazio: “Nisam sujevjeran niti gledam statistiku. To nema uticaja na moju vjeru u fudbalere koji igraju bolje na dan utakmice, oni inače pobjeđuju.”

Betis će se ovog vikenda konačno ponovo sastati sa svojim navijačima:“Da, naravno, to je hobi kojem dugujemo mnogo kao tim. Tri sezone koliko sam ovdje, stalno nas podržavaju, i tokom boljih i tokom i gorih trenutaka. Ova grupa igrača je i navijačima pružila veliko zadovoljstvo, tako da se pojavio bazen osjećaja koji klubu čini mnogo dobrog.”

Author: Ethan Edwards