BANJAJA NEPOBJEDIV: Najbolji sprinter u Austriji

banjaja

banjajaIzvor: Moto GP

Franćesko Banjaja, vozač Dukatija, pobjednik je Sprint trke koja se danas vozila u Austiji na Red Bul Ringu.

Banjaja je današnju trku započeo sa pol pozicije sa koje je fantastično započeo trku ne dozvolivši protivnicima da se nađu na začelju kolone do samog kraja.

Njegov glavni rival tokom trke bio je vozač KTM-a Bred Binder koji iako je bio blizu nije uspio ozbiljno da zaprijeti aktuelnom šampionu i oduzme mu vodeću poziciju.

Banjaja i Binder su na podijumu stajali uz trećeplasiranog Horhea Martina, koji je nakon turbulentnog starta u daljem nastavku trke borbu vodio sa Aleksom Markezom i Džekom Milerom.

Na šestom mjestu trku je završio Pol Espargaro koji je na kraju trke proglašen za najboljeg vozača. Iza njega su, redom, na startno-ciljni pravac stigli Aleš Espargaro, Mavrik Vinjales, Franko Morbideli i Mark Markez koji je bio tek deseti.

Već u prvoj krivini nakon starta desio se incident nakon kog su trku završili Žoan Zarko, Migel Oliveira i Marko Beceki, a kao jedini okrivljeni za taj incident bio je Fabio Kvartararo, iako je on prije dodirivanja bilo koga od pomenutih vozača izguran sa idealne putanje od strane Horhea Martina.

🚦 GAME ON IN AUSTRIA! 🚦@PeccoBagnaia gets the launch but there’s chaos behind! 🤯#AustrianGP 🇦🇹 pic.twitter.com/ffrHQipxes

— MotoGP™🏁 (@MotoGP) August 19, 2023

Devet krugova prije kraja trke, nakon kontakta sa Horheom Martinom, eliminisan je i drugi vozač VR46 tima Luka Marini.

Trku nisu završili ni Lorenco Savadori i Takaki Nakagami koji je nakon incidenta odmah prevezen i medicinski centar na preglede.

Glavna trka za Veliku nagradu Austije vozi se u nedelju, a počinje u 15 časova.

Author: Ethan Edwards