BATUM SE USKORO PENZIONIŠE: Kraj karijere posle Pariza

Batum

BatumFoto: FIBA

Košarkaš Los Anđeles klipersa Nikolas Batum mogao bi uskoro da završi karijeru nakon dva velika takmičenja koja će odigrati sa rerpezentacijom Francuske, najavila je njegova žena Aurelija.

Ovogodišnji Mundobasket i Olimpijske igre u Parizu su posljednja dva takmičenja za kapitena košarkaške reprezentacije Francuske.

Batum je još ranije najavio da će se iz reprezentacije povući nakon Igara u Parizu, a njenova supruga Aurelija kaže da je ta odluka malo izmenjena i da se odnosi na kraj profesionalne karijere.

„Niko je odlučio da okonča svoju karijeru (u NBA i reprezentaciji) nakon Olimpijskih igara, ovo će za njega biti poslednja sezona u Klipersima“, napisala je Aurelija na svom Tviteru.

Kapiten francuske reprezentacije je profesionalnu karijeru počeo prije 17 godina u Le Manu, a nakon dvije godine preselio se u NBA ligi.

Za 15 godina u NBA ligi nastupao je za Portland, Šarlot i Los Anđeles, a u klub iz “grada anđela” je od 2020. godine. Za vrijeme “lokauta” u NBA ligi 2011. godine nastupao je za Nansi.

Najveći uspjeh sa reprezentacijom su mu zlato sa Evropskog prvenstva 2013. godine, a ima i dva srebrna odličja sa Mundobasketa, kao i srbrnu medalju sa Olimpijskih igara.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards