Beceki ostaje u VR46 timu

rosi

rosiIzvor: Mooney VR46 Racing Team

Italijanski motociklista Marko Beceki ostaje u timu Valentina Rosija naredne sezone, iako se nedaljama unazad spekulisalo o njegovom odlasku.

Beceki je još od debija u kraljevskoj kategoriji prošle sezone oduševio, a odmah su se pojavile informacije da Dukati želi da mu ponudi najnoviju verziju Desmodećija koju uz fabrički tim dobija samo Pramak Dukati.

Iako se nedeljama govorilo o tom potezu, vlasnik VR46 tima Valentino Rosi nedavno je istakao da želi Becekija u svom timu, a potvrda da je to istina stigla je danas.

Pred trku za Veliku nagradu Katalonije iz VR46 tima objavili su snimak u kom najavljuju da će Beceki nešto saopštiti, a to se desilo samo par sati kasnije.

BEZ 2024 🦂🌶️@VR46RacingTeam and @Marco12_B together for another season!#MooneyVR46RacingTeam #MotoGP #MB72 #VR46 #SimplytheBez pic.twitter.com/jTAXvXYO8R

— Mooney VR46 Racing Team (@VR46RacingTeam) August 30, 2023

Marko je trenutno treći u generalnom poretku vozača sa 78 bodova manje od vodećeg Banjaje. Italijan je ove godine na deset trka uspio da upiše dvije pobjede, uz jednu u sprintu i tri podijuma.

Pošto su ozvaničili ostanak Becekija sada se očekuje da će iz VR46 tima uskoro objaviti i ostanak Luke Marinija.

Pošto Italijan ostaje u Rosijevom timu gotovo je izvjesno da će Franko Morbideli preći u Pramak na mjesto Žoana Zarka koji će naredne sezone voziti za LCR Hondin tim.

Za Morbidelija se već par nedelja zna da neće ostati u Jamahi pošto je taj tim potpisao ugovor sa Aleksom Rinsom, ali je Italijan najavio ostanak u kraljevsku kategoriju pa se Pramakov tim za sada vidi kao njegova jedina opcija.

Naredna trka MotoGP šampionata vozi se ovog vikenda za Veliku nagradu Katalonije.

Author: Ethan Edwards