Bez pritiska, tražimo svoju šansu

Strugar

StrugarFoto: OSCG

Odbojkaši Crne Gore nastup na Evropskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji počeće u četvrtak, a na konferenciji za medije pred put u Skoplje govorili su kapiten Vojin Ćaćić i korektor Bojan Strugar.

Debitant na ovom šampionatu biće Bojan Strugar, a pret put u Skoplje izrazio je zadovoljstvo zbog prvog nastupa na velikom takmičenju za našu reprezentaciju.

“Prije svega želim da izrazim zadovoljstvo što sam dio ovog tima i da istaknem da je velika čast i privilegija predstavljati svoju državu na ovakvom takmičenju i vjerujem da ćemo dostojanstveno to i uraditi, zalaganjem i ponašanjem prije svega. Pripreme su protekle u najboljem mogućem redu. Na posljednjem sastanku selektor nam je rekao da smo imali oko 55 treninga tokom cijelih priprema, što je itekako respektabilan broj i mogli smo da se pripremimo na adekvatan način. Vjerujem da su svi momci to iskoristili na pravi način”, rekao je korektor Bojan Strugar.

Test mečevi u Kolašinu pokazali su kvalitet selekcije Ivana Joksimovića, a Strugar pred početak šampionata ističe da ova ekipa ima kvalitet i da u Skoplje ne ide sa bijelom zastavom.

“Protiv selekcija Izraela i Japana smo mogli da vidimo da možemo da igramo dobru odbojku, da vrijedimo i da imamo određeni kvalitet. Sigurno da ne idemo na Evropsko prvenstvo sa bijelom zastavom i želimo pokažemo kvalitet. Imamo jasan cilj ispred nas, a to je prolazak u drugu fazu. Znamo da možemo da se nosimo sa svima, a šanse ćemo tražiti protiv selekcija Danske i Sjeverne Makedonije, a sa ostale tri reprezentacije ćemo dati svoj maksimum. Za koliko će to biti dovoljno, vrijeme će pokazati”, dodao je Strugar.

Prvi meč na programu je već u četvrtak, a protivnik je Holandija.

“Vrijedno smo trenirali, dostigli određeni nivo da možemo sebi da priuštimo taj ritam, u kojem, osim utakmica, imamo i treninge. Vjerujem da su svi igrači spremni, da su to pokazali kroz klubove i sad u reprezentaciji, tako da ćemo dati sve od sebe da opravdamo očekivanja svih”, zaključio je Strugar.

Bojan StrugarFoto: OSCG

Kapiten naše reprezentacije zadovoljan je odrađenim pripremama i atmosferom u ekipi, a cilj Crne Gore biće prolaz u drugi krug.

“Mislim da smo odradili dobar posao na pripremama. U pozitivnoj atmosferi putujemo za Skoplje. Odradili smo sve što je do nas, imali dosta pripremnih utakmica, gdje smo na momente stvarno pokazali da možemo da igramo odličnu odbojku. Ponavljam, sa pozitivnom atmosferom idemo na Evropsko prvenstvo, bez pritiska. Želimo da damo sve od sebe, da odigramo što je bolje moguće. Znamo gdje su naše šanse i, naravno, tražimo taj prolaz u drugi krug”, naglasio je kapiten reprezentacije Vojin Ćaćić.

Ćaćić je uz Bojića, Minića, Milića i Babića igrao na prethodna dva prvenstva koji će iskustvom pomoći ostatku selekcije Ivana Joksimovića.

“Već smo bili na dva evropska prvenstva, tako da za nas starije tu nema noviteta i iznenađenja. Znamo raspored, znamo da nema vremena za odmor, ali smo spremni na to, iako smo u godinama kada to ne prija našem tijelu. Međutim, znamo zašto igramo i daćemo sve od sebe i tražiti svoju šansu”, dodao je Ćaćić.

Crna Gora će se za prolaz u nokaut fazu boriti protiv domaće Sjeverne Makedonije, Holandije, Poljske, Danske i Češke.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards