Biće teško stići Red Bul prije 2026. godine

lekler

leklerIzvor: Scuderia Ferrari

Čarls Lekler smatra da je Red Bul ekipa u šampionatu toliko dominantna da će biti teško parirati im prije promjene pravila koja je zakazana tek za 2026. godinu.

Red Bul, koji predvodi Maks Ferstapen, postao je toliko dominantan da sa njima na stazi niko drugi nema ni šansu da priđe prvom stepeniku podijuma. Vozači ovog tima slavili su na svakoj trci od početka sezone.

Ferstapen je na stazi “Spa Frankoršam” upisao osmu pobjedu u nizu, a desetu ove sezone i 45. u karijeri, a ako bude triumfovao i na svojoj domaćoj trci u Zandvortu, izjednačiće rekord od devet vezanih pobjeda koji je postavio Sebastijan Fetel.

Osim toga, Ferstapen je Red Bulu donio 13. trijumf zaredom, čime je dodatno pomjerio rekord koji su 1988. godine za McLaren postavili Ajrton Sena i Alan Prost.

Vozač Ferarija Čarls Lekler pršlu sezonu završio je na drugoj poziciji u generalnom plasmanu, a iza Ferstapena.

Ovu sezonu Lekler je započeo sa šampionskim ambicijama, ali su mogućnosti Ferarijevog bolida daleko lošije od onoga što su očekivali.

Bolid SF23 znatno je sporiji od savršenog bolida koji je proizveo Red Bul, a u borbu za drugu poziciju u šampionatu uključili su se i Aston Martin, McLaren i Mercedes.

“Pokušavamo da smanjimo zaostatak u odnosu na Red Bul, ali radi se o velikoj razlici. Biće teško sustići ih prije promjene pravila 2026. godine.” rekao je Lekler.

“U prošlosti je bilo drugačije. Tokom kvalifikacija smo konkurentniji nego ranije. Obično je dominantan tim ubjedljivo najbrži tokom čitavog trkačkog vikenda. Red Bulova prednost je sada znatno izraženija u trkama nego tokom kvalifikacija. Sve ekipe žele da sustignu Red Bul, ali pred nama je mnogo posla.” dodao je Lekler.

Lekler je trenutno u generalnom poretku vozača na petom mjestu sa 99 bodova, daleko od lidera Maksa Ferstapena koji ima 314 bodova.

Author: Ethan Edwards