Bitno je da se da se iskoristi potencijal svakog igrača, očekuje se više dodatnog rada

Janković

JankovićFoto: FK Sutjeska Meridianbet

Danas je Sutjeska Meridianbet predstavila novog trenera Vladimira Jankovića koji će na klupi petostrukog šampiona zamijeniti Nenada Brnovića.

Nakon promocije nekadašnji trener OFK Titograda, Petrovca i Dečića je izjavio da mu je čast što ima priliku da vodi jedan od dva najveća crnogrska kluba.

“Renome i ime kluba zavrjeđuju veliku pažnju i pošotvanje. Počastvovan sam što sam dobio poziv velikog kluba i iz vremena Jugoslavije i jednog od dva najveća kluba u Crnoj Gori, stalnog predstavnika u evropskim takmičenjima. Velika čast za mene. Imam velika očekivanja. Većinu fudbalera poznajem. Igrali su protiv ekipa koje sam vodio, a ima i nekoliko igrača sa kojima sam sarađivao. Bitno je da krenemo onako kako treba, da se iskoristi potencijal svakog igrača”, rekao je Janković na početku razgovora za Sutjesku Meridianbet.

Novi tim menadžer ekipe biće Željko Perović, a asistenti u stručnom štabu Jankoviću biće Boris Miličković i Stefan Tomašević.

Trener golmana je Dragoslav Albijanić, a fitnes trener Marko Jevremović.

Ovo će biti njegov povratak u crnogorski fudbal nakon godinu dana koje je proveo u litvanskom Riteriju. Filozofija igre doskorašnjeg pomoćnika Vladana Milojevića se zasniva na disciplini, a trener Plavih ističe da će ekipa raditi dodatno na fizičkoj spremi.

“Roster je malo veći – to nameće druge obaveze i pristup. Biće nametnuto i malo više dodatnog rada, da bi se optimalizovao trenažni proces, a iz tog trenažnog procesa da bismo bili kvalitetni u takmičenju. Moramo apsolutno da koristimo one igrače, koji mogu da pruže najviše na terenu. To je moja filozofija. Na terenu će biti najspremniji igrači, oni koji mogu da doprinesu rezultatu kluba. Ono što klub treba da dobije odnosi se na igrače – oni svojim igrama treba da doprinesu sebi, a to se prenosi i na tim. Tim znači klub”, poručio je Janković.

Njegov debi na klupi Sutjeske Meridianbet očekuje se već u nedjelju kada će Nikšićani u Bijelom Polju igrati protiv Jedinstva.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards