Brazil je protivnik koji nam je trebao

Pešić

PešićFoto: FIBA

Srbija je uspješno završila posljednju provjeru savladavši Brazil rezultatom 89:85 u kineskom Šenzenu, a nakon ove utakmice selektor “orlova” Svetislav Pešić izrazio je zadovoljstvo.

Srbija je imala prednost veći dio meča ali je novi plejmejker Crvene zvezde Meridianbet Jago dos Santos pogodio nekoliko trojki kojima je održavao protivnika u igri.

“Trebala nam je ovakva jedna utakmica protiv Brazila koji su veliki i visoki sa iskusnim spoljnim igračima i znaju da igraju, imaju atletiku. To je ekipa koja je dobila Australiju prije nedjelju dana i sve ostale su čini mi se dobili. Brazil je protivnik koji nam je legao, a kada nas je sponzor pozvao i ponudio da dođemo na turni ja sam pitao ko će da igra, pa nam je ovakva ekipa trebala”, rekao je Pešić.

Na ovom meču za Srbiju nisu nastupili Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov.

“Dobra provjera, pošteđeli smo Bogdanovića i Milutinova, jer su malo više igrali ranije. Ostali su dobili minute koji nisu do sada mnogo igrali i ovo je priprema za sve što nas čeka od 26. avgusta. Sjutra idemo u Manilu, slijedi odmor i rad na detaljima. Ekipa se razvija u dobrom smo raspoloženju, i to je važno, da se dobro pripremimo i adaptiramo na vremensku razliku i to je to”, rekao je Svetislav Pešić.

Srbija se nalazi u grupi B zajedno sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards