Brnović iznio detalje svog odlaska iz kluba

brnović

brnovićFoto: FSCG

Bivši trener Sutjeske Meridianbet Nenad Brnović obratio se javnosti otvorenim pismom u kom je objasnio u kom toku su išli pregovori kluba sa trenerom, a ovom prilikom je objelodanio i neke zastrašujuće detalje.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti.

„Svjedoci ste da sam preko medija napadnut od strane sportskog direktora i predsjednika kluba, gdje sam optužen za sve propuste koji su se dešavali prethodnih godinu dana u Fudbalskom klubu Sutjeska. Tom prilikom iznijete su mnoge neistine o meni, mom radu, mojoj ulozi u donošenju svih odluka koje su u nadležnosti uprave kluba. Moj i njihov rad neka ocijeni stručna fudbalska javnost.”

„Povod mog obraćanja je, isključivo, nemio događaj koji se desio na sastanku uprave kluba i stručnog štaba, na koji smo, uzgred rečeno, pozvani putem medija. Tom prilikom smo moji saradnici iz stručnog štaba i ja verbalno, a zatim i fizički napadnuti, sa ciljem da se na takav način prisilimo da podnesemo ostavke.”

„Nakon našeg insistiranja da, na sportski i kulturan način, riješimo sve probleme i njihove zahtjeve, uslijedio je žestok atak, koji je rezultirao povlačenjem pištolja i njegovim repetiranjem od strane pripadnika obezbjeđenja stadiona”. istakao je Nenad Brnović.

„Uspjeli smo da se bez težih posljedica povučemo sa sastanka, gdje su nam na izlazu iz zgrade Opštine Nikšić zaprijetili linčom od strane navijača i da nam više ne garantuju bezbjednost. Odmah nakon toga, imali smo susret sa grupom navijača, gdje smo u potpuno korektnom i prijateljskom tonu obavili sportski razgovor.”

„Obavještavam javnost da sam zajedno sa kolegama iz stručnog štaba slučaj predao policijskim organima i Disciplinskoj komisiji Fudbalskog Saveza Crne Gore na dalji postupak, u nadi da će nas oni zaštititi. Moram da naglasim da je ovo događaj kakav nikad nisam doživio u fudbalskoj karijeri i nadam se da nijedan moj kolega ovako nešto u budućnosti neće doživjeti.” napisao je Brnović.

Author: Ethan Edwards