Čeko je siguran jer de Vris nije potencijal za Red Bul

horner

hornerFOTO: REUTERS/Christian Hartmann

Prvi čovjek Red Bula Kristijan Horner govorio je o stanju ekipe uoči trke za Veliku nagradu Holandije i njihovim planovima za budućnost u šampionatu Formule 1.

Maks Ferstapen na putu je da potvrdi svoju moć osvajanjem titule šampiona svijeta, a kako sada matematički proračuni govore o će uraditi u Japanu. No, dok stignemo do Japana postoji mnogo pitanja na koja svi žele odgovore, a prvo je definitivno pitanje ostanka Serhija Pereza u Red Bulu.

Meksikanac je trenutno na drugom mjestu u šampionatu, a tokom cijele je uspio samo dva trofeja da “ukrade” Ferstapenu.

“Čeko će sigurno voziti i naredne godine. Tu nema nikakve dileme. Mi smo zadovoljni sa njim, on je svoj status itekako zaslužio. Naravno uvijek je dobro da u Alfa Tauriju imamo vozače koji su potencijalni kandidati za Red Bul.” rekao je Horner.

Iz drugog Red Bulovog tima nedavno je otpušten mladi Nik de Vris, a na njegovo mjesto stigao je povratnik Danijel Rikardo. To je izazvalo brojne reakcije, a najviše se spekulisalo o Rikardovom narednom potezu – prelasku na Perezovo mjesto.

“Nik nije potencijal da u budućnosti bude u Red Bulu. Zbog čega bi ga onda i dalje držali u ekipi.” izjavio je šef Red Bula Kristijan Horner.

Ove njegove izjave produbljuju spekulacije da Danijela Rikarda pripremaju za bolji Red Bulov bolid.

Nova trka u šampionatu Formule 1 voziće se ovog vikenda u Holandiji.

Author: Ethan Edwards