Crna Gora savladala Francusku u prvom kolu turnira ,,Stevan Ćele Vilotić“

Crna Gora

Crna GoraFoto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je danas Francusku rezultatom 2:0 u prvom kolu turnira ,,Stevan Ćele Vilotić“ koji se tradicionalno održava svake godine u Srbiji.

Crna Gora je do vođstva na ovom meču stigla nakon 40ak minuta igre poreko Stefana Golubovića, da bi veliku pobjedu nad Francuskom potvrdio Balša Mrvaljević u 77. minutu.

Nakon utakmice oduševljenje nije krio ni selektor Goran Perišić koji je istakao da pobjeda nad ovakvim protivnikom ima veliku važnost za fudbalere Crne Gore.

“Igrali smo protiv izuzetno jake reprezentacije, koja u svojim redovima ima nekoliko igrača koji igraju seniorski fudbal u velikim evropskim ekipama. Uz to, Francuzi su bili evropski prvaci u ovom uzrastu, pa trijumf protiv takve selekcije imaju višestruki značaj za ove momke. Odigrali smo taktički izuzetnu utakmicu, sveli protivnika na svega tri polušanse za 90 minuta, dok smo mi, sa druge strane, pored dva postignuta gola imali još dvije izuzetne prilike koje nismo iskoristili. Preostaje nam da se što prije oporavimo, jer već za dva dana igramo još jednu izuzetno tešku utakmicu protiv Srbije. U meču ćemo dati šansu igračima koji su danas imali manju minutažu”, kazao je selektor Perišić.

Utakmica drugog kola, između Srbije i Crne Gore, igra se u subotu od 17 časova.

Pročitajte i ovo:

Prethodni tekstMILENKOVIĆ STAO U POLUFINALU: U Crnu Goru stiže kao rekorder

Author: Ethan Edwards