Da je Jokić bio u finalu, osvojili bi zlato

Đurović

Đurovićphoto: Startsport

Košarkaški trener Vlade Đurović smatra da košarka u Srbiji ima perspektivu i da bi sa Nikolom Jokićem osvojili Mundobasket.

Srbija je u finalu Svjetskog prvenstva u Manili izgubila od selekcije Njemačke rezultatom 83:77 i osvojila srebrno odličje.

”Imali smo uzbudljiv dan zato što je igrao Novak Đoković. Ja sam oduševljen što je on pobijedio i gledao sam cijelu noć moram da priznam. Pobijedili su i fudbaleri, malo su se izvadili za onaj poraz od Mađarske. Pobijedili su i odbojkaši. Na žalost košarkaši su izgubili, ali ja kada bih bio kod njih ja bih im rekao glavu gore momci, svaka čast.” rekao je Đurović, pa dodao:

”Njemačka je odigrala bolje, jer imaju plejmejkera koji je držao ritam i koji je praktično odlučio sve. Veća su zemlja, imaju veće resurse, ekonomski su jači i imaju ogroman broj stanovnika kao što imaju Španija, Francuska i Italija. Mi treba da budemo zadovoljni jer mi imamo sve sportove, a nema toliko djece koja mogu da se regrutuje i selektiraju.”

Istakao je da je ubijeđen da bi selekcija Svetislava Pešića pobijedila u finalu da su u sastavu imali centra Denver Nagetsa Nikolu Jokića.

”Ja sam čuo mnoge, pa čak i moje kolege koji kažu da igramo bolje bez Jokića. Hajde da mislimo teoretski da se Jokić juče pojavio samo u drugom poluvremenu, mi bi dobili utakmicu. To je najbolji igrač svijeta. Drugo, imamo malog Topića, imamo Pokuševskog koji nije bio ovdje, nije bio Micić, nije bio Kalinić.” zaključio je Vlade Đurović.

Author: Ethan Edwards