DILON BRUKS: Na parketu sam negativac

Dilon Bruks

Dilon Bruksphoto: twitter/sahalabdi

Reprezentativac Kanade Dilon Bruks govorio je za novinare nakon vrhunske partije u meču za treće mjesto protiv selekcije SAD-a.

Kanađani su stigli do bronzane medalje, pobjedom nad SAD-om nakon produžetaka, rezultatom 127:118.

Dilon Bruks je sa 39 poena bio pravi lider selekcije ‘javorovog lista’ do prve medalje na Svjetskim prvenstvima.

”Nakon teškog poraza od Srbije, svi iz svlačionice su priželjkivali SAD u posljednjem meču. Želja nam se ostvarila, Njemačka je odigrala sjajan meč i uspjela da ih savlada. Poslao sam poruku u grupni čet, ‘dobili smo šta smo željeli’. Osjećao sam se jako dobro pred meč, htio sam da igram protiv Džerena Džeksona, ne znam šta mu se desilo, ali nadam se da je dobro.” počeo je Bruks i dodao:

”Svaku utakmicu se prisjećam priprema i pokušavam da budem lider za ovu ekipu, isto moram da nastavim kada se vratim u Hjuston.”

Maestralnu partiju novog igrača Hjuston Roketsa publika je nagradila povicima ‘MVP MVP’.

”Ovo mi je drugi put, već su jednom to radili u Džakarti. Sjajan je osjećaj biti prepoznat tokom utakmice, ali ja to nikad ne uzimam zdravo za gotovo. Nikad ne prestajem da radim, nijesam zadovoljan.” prokomentarisao je Bruks.

Sjajno je šutirao trojke na ovom meču, pogodio ih je čak sedam iz osam pokušaja.

”Nonstop radim na tome i obraćam pažnju na šut. Mislim da mi je to nedostajalo. U Torontu imaju neku mašinu koja ti pomaže pri luku u šutu, imao sam to u glavi čitavu utakmicu, da dobro završavam izbačaje i budem nemilosrdan.” istakao je dvadesetsedmogodišnji Dilon.

Canada beats Team USA in overtime to take the bronze medal.

Dillon Brooks dropped 39 POINTS (7-8 from 3) 🤯 pic.twitter.com/YVDjPTFSum

— Bleacher Report (@BleacherReport) September 10, 2023

Poseban je osjećaj osvojiti medalju sa reprezentacijom.

”Jako sam uživao. Sjajno je imati moju državu i trenera i sve ove momke kao podršku, pri ostvarivanju uspeha. Lijep je osjećaj osvojiti bronzu.”

Pitali su ga i kako je biti ‘negativac’.

”To je samo persona, to ljudi vole. Kao što je Kobi Brajant prihvatio “crnu mambu” kao svoje drugo lice kada kroči na parket, tako je “negativac” moje lice na parketu. Ja sam inače dobar tip. Volim svoju djecu, porodicu, saigrače kao i čitav svijet.” naglasio je on.

Author: Ethan Edwards