Do kraja sam vjerovao u zlato

Marko Gudurić

Marko GudurićFoto: Starsport

Reprezentativac Srbije Marko Gudurić obratio se javnosti po dolasku u Beograd, nakon završenog Mundobasketa i osvojene srebrne medalje.

Sinoć je organizovan svečani doček za srpske košarkaše. O nastupu na Svjetskom prvenstvu i svojim utiscima govorio je Marko Gudurić.

”Emocije su pomiješane. Sada kada smo došli kući i razgovarali sa našim ljudima i porodicama shvatamo šta smo uradili. Ali ostaje žal jer smo kao sportisti počeli trenirati kao mali da bi nekad bili prvi. Vjerovao sam do kraja u zlato, ali se nije desilo. Mislim da je pred ovom generacijom zlato na nekom narednom takmičenju.” rekao je on.

Osvrnuo se i na situaciju sa saigračem iz reprezentacije, Borišom Simanićem.

”Sve to što se desilo Boriši je mnogo veće od sporta. Svi smo bili uznemireni, ali se završilo dobro hvala Bogu. Imali smo našeg doktora Gagu, on je MVP za nas. On je najvažnija osoba za nas, spasio je Boru.Skupili smo se poslije poraza od Italije, postali prava ekipa i pokazali kako se bori za Srbiju i jedan za drugog.” naglasio je Gudurić.

Za kraj je iznio i očekivanja od narednih takmičenja.

”Kao što je selektor rekao, trebamo da se posvetimo procesu, svom zdravlju. Nadam se da ćemo biti svi zdravi i da ćemo se odazvati za Olimpijske igre. Volio bih da predstavljam Srbiju, daćemo sve od sebe.” zaključio je Marko.

Author: Ethan Edwards