Dobiću kaznu ako budem pričao o isključenju Klarksona

Čot Rejes

Čot Rejesphoto: sports.inquirer.net

Vensan Čot Rejes, selektor Filipina, govorio je za medije nakon poraza njegovih izabranika od Dominikanske Republike rezultatom 87:81.

Ovim porazom Filipinima je otežan put u nastavku šampionata, jer bi za prolaz dalje morali upisati pobjede nad Angolom i Italijom.

”Zadovoljan sam borbom, koju su prikazali moji igrači. Nažalost, isključenje Džordana Klarksona nas je poremetilo, ali ne možemo sada time da se bavimo, moramo da se skoncentrišemo na utakmicu protiv Angole.” rekao je Rejes.

”Angola igra isto visoki presing kao i Dominikanci. Danas smo imali 19 izgubljenih lopti i to nas je koštalo utakmice. Bolje smo šutirali od protivnika, ali oni su imali mnogo više posjeda. Dakle, sve se svodi na to, da smo prodali 19 lopti i dozvolili im 17 ofanzivnih skokova. Moramo da se izborimo sa defanzivnim pritiskom, ako hoćemo da savladamo Angolu.” dodao je on.

Na pitanje o isključenju Klarksona i petom faulu koji je on po mišljenju sudija napravio u napadu, Rejes je imao odgovor.

”Dobiću kaznu ako budem pričao o tome, ali sama činjenica da postavljate to pitanje govori dosta. Svi se razumijemo u košarku ovdje i očigledno je da to nije bila ispravna odluka.” zaključio je Čot.

Author: Ethan Edwards