Doveli smo igrače koji nam mogu pomoći da ostvarimo ciljeve

Mijović

MijovićFoto: KK Budućnost Voli

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović započinje svoj drugi mandat na klupi najvećeg crnogorskog kluba.

Mijović ističe da je od trenutka kada je dogovorio novu saradnju sa plavo-bijelima, krenuo sa saradnicima da gradi tim.

”Mislim da smo napravili dobar posao, a koliko je dobar vidjećemo kad sve počne. Nijesmo željeli samo suvi kvalitet igrača, već one ljude koji će nam pomoći da ostvarimo ambicije koje nijesu male.” poručio je Mijović.

Istakao je da je Budućnost blizu kompletiranja ekipe, a da je ‘četvorka’ nešto što je i dalje otvoreno.

”U ovom momentu tu imamo Kuridžu i Grbovića, koji je za nas kapitalno pojačanje. Zato ćemo dovesti igrača za kojeg budemo sigurni da može biti startna četvorka.” jasan je Mijović.

U Budućnost su ovog ljeta stigli: Kolbi Ros, Mekinli Rajt, Alerik Frimen, Felečer Megi, Vladimir Mihailović, Andrija Slavković, Andrija Grbović, Marvin Džons i Džakori Vilijams.

Budućnost je već odradila dva treninga u nekompletnom sastavu, a Petar otkriva kad će se ostali priključiti timu.

”Sjutra dolazi Rejnold, a do kraja mjeseca stižu Rajt i Džons. Do turnira u Sarajevu očekujemo da stignu svi reprezentativci. Sa devet novih igrača i bez reprezentativaca do 10. septembra nemamo baš ekstra vrijeme da sve dovedemo u red, ali možemo biti solidno spremni prije početka ABA lige i Evrokupa.” ističe trener Budućnosti.

Otkrio je da će se igra Budućnosti ‘vrtjeti’ oko novih plejmejkera Kolbija Rosa i Mekinlija Rajta.

”Ideja je da maksimalno ubrzamo igru. Prvi put imamo dva startna pleja i treba da iskoristimo njihov potencijač. Želimo da napravimo agresivan tim, oslonjen na čvrstinu u odbrani.” zaključio je Mijović.

Novu sezonu u ABA ligi Budućnost će otvoriti 29. septembra u Morači, gdje će ugostiti Zadar, dok će avanturu u Evrokupi početi 4. oktobra, takođe u Morači, gdje stiže Lietkabelis.

Author: Ethan Edwards