DŽABARI PARKER: Izgledam bolje nego ikada

Džabari Parker

Džabari Parkerphoto: twitter/OOSSports

Novi košarkaš Barselone, Džabari Parker, ispričao je kako je došlo do toga da potpiše za klub iz Španije i preseli se u Evropu.

REGISTRUJTE SE PREKO PROMO KODA SPORT i odmah nakon toga na vaš korisnički nalog će biti uplaćeno 30 eura BONUSA.

Sa 28 godina Parker je stigao u Evropu, nakon devet sezona u NBA ligi, gdje je promijenio šest klubova. Bio je drugi pik na draftu 2014. godine.

”Za mene je ovo kao san. Srećan sam što je košarka toliko internacionalan, što mi omogućava da posjetim nova mjesta.” rekao je Parker.

NBA veteran ispričao je priču o potpisivanju ugovora sa Barselonom.

”Bio sam na Havajima kada me je agent pozvao i rekao da moram ići u Barselonu. Međutim bio sam otprilike 15 sati udaljen, odustao sam od svega što sam radio na Havajima da bih došao ovdje i posao smo sklopili za dva dana.” otkrio je Džabari.

Jabari Parker believes Barcelona squad could compete with the NBA teams 🧐 pic.twitter.com/QXnncAEN4z

— BasketNews (@BasketNews_com) September 7, 2023

Nakon što je odigrao samo 25 utakmica u NBA ligi za dvije sezone, moglo se naslutiti da će vrlo brzo promijeniti sredinu. Istakao je da se trenutno osjeća sjajno i da je u formi.

Osjećam se mlado i nadam se da ću to pokazati tokom sezone. I dalje sam isti, samo izgledam bolje nego ikada. Kad sam bio mlađi nijesam razumio šta je košarka, ali iskustvo mi je pomoglo da rastem.” istakao je on.

Prati Mundobasket i uglavnom ono što radi reprezentacija SAD-a.

”Svi timovi se takmiče, svako može da vas savladala i ne može se reći da će SAD pobijediti samo zbog toga što se to od njih očekuje.”

Amerikanac nije zabrinut zbog različitih pravila koja se sprovode u Evropi u odnosu na NBA ligu.

”Lakše mi je nego što sam mislio jer ovdje igraš kao u srednjoj školu i na fakultetu. Što se tiče koraka, mislio sam da mogu pogrijepiti, ali nadam se da neću mnogo.”

Kaže da nikada sebe nije smatrao superstarom ili nekim ko je bio pri vrhu.

”Nikada se nijesam doživljavao onako kako me drugi ljudi možda mogu vidjeti. Samo se fokusiram na to da uživam i pokušavam dati sve od sebe. Nemam tu želju da dobijem bilo šta za uzvrat.”

Pozvao je navijače Barselone da razgovaraju sa njim, u slučaju da ga sretnu na ulici.

”Nijesam veliki fan društvenih mreža, tačnije uopšte ih nemam. Ako me navijači vide na ulici, interakcija će mi dobro doći. Nemojte se bojati da mi priđete, možemo slobodno da razgovaramo.” zaključio je Parker.

Author: Ethan Edwards