DŽAKA ODGOVORIO ŠVAJCARCIMA: Volim da provociram

Džaka

DžakaFoto: REUTERS/Denis Balibouse

Kapiten reprezentacije Švajcarske Granit Džaka odigrao je meč ispod očekivanja protiv selekcije Kosova, da bi na jučerašnjem meču protiv Andore postigao drugi pogodak.

Utakmica protiv Kosova završena je neriješenim rezultatom 2:2, a pogodak za izjednačenje stigao je nakon kiksa Džake koji je po mišljenju tamošnje javnosti morao bolje da reaguje.

Nakon te utakmice istakao je da nikad nije vidio toliko kritika na njegov račun.

“Svako ko me poznaje, zna da volim da provociram. A kada sam isprovociran, ja uzvratim provokacijom. I uvijek odgovaram na terenu. Ima tu pohvala, ali nikad nije bilo toliko kritika na moj račin. Da vidim baš kako ćete me sad ocijeniti”, poručio je Džaka u miks zoni, odmah posle meča.

Na utakmici protiv Andore osim gola upisao je i asistenciju, a nakon pogotka u 84. minutu poslao je poruku kritičarima.

“Uživao sam i baš me briga ko će šta kaže. Mi igrači smo dovoljno profesionalni da utišamo sve te uticaje sa strane. Ne želim da pominjem imena koja su me kritikovala posle meča sa Kosovom. To je za nas igrače samo bio poziv da se probudimo. Moja greška je bila što nisam ranije interno izneo svoje mišljenje o intenzitetu treninga. Kao kapiten, to je trebalo da uradim. Na završnom treningu pred utakmicu Andore, intenzitet je bio onakav kakav zamišljam“, zaključio je Džaka.

Die Schweiz gewinnt 3:0 gegen Andorra

Ein überragender Granit Xhaka bereitet 1 Tor vor und erzielt das 2:0 selbst pic.twitter.com/NC1UgNLcjb

— aroundbayer04 (@aroundbayer04) September 13, 2023

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards