ESPARGARO SLAVIO U SPRINT TRCI: Aprilija potvrdila dominaciju

espargaro

espargaroIzvor: Moto GP

Vozač Aprilije Aleš Espargaro osvojio je Sprint trku u Kataloniji u kojoj je tokom 12 krugova vodio žestoku borbu sa aktuelnim šampionom Franćeskom Banjajom.

Uprkos lošem startu Aleš Espargaro odvezao je savršenu trku pretekavši prvo svog timskog kolegu Mavrika Vinjalesa, koji je trku završio na trećem mjestu, a zatim i Franćeska Banjaju.

Stariji od braće Espargaro pretekao je “Peka” u prvoj krivini samo šest krugova prije kraja, a onda je samo povećavao prednost da bi do kraja trke ona bila dovoljna da kroz startno-ciljni pravac prođe na zadnjem točku Aprilije.

100/10 for this wheelie, @AleixEspargaro 🫡#CatalanGP 🏁 pic.twitter.com/dnllxFVOid

— MotoGP™🏁 (@MotoGP) September 2, 2023

Migel Oliveira, koji je trku startovao sa treće pozicije, izgubio je već na samom početku bitku te je trku završio na šestom mjestu. Ispred njega su na cilj stigli Bred Binder i Horhe Martin.

Među prvih deset vozača našli su se Žoan Zarko, Marko Beceki, Enea Bastijanini i Aleks Markez koji je za tu poziciju pretekao svog brata i nekadašnjeg šampiona kraljevske klase Marka Markeza.

Katastrofalnu trku odvezao je vozač Jamahe Fabio Kvartararo, kojem je staza u Barseloni jedna od onih koje su mu do sada najbolje pristajale, pa će se nakon ove trke i osvojene 19. pozicije, sukobi u tom timu zasigurno produbiti.

MotoGP vozači sjutra, u nedelju, voze glavnu trku za Veliku nagradu Katalonije od 14 časova.

Author: Ethan Edwards