FELIKS ULOŽIO MNOGO: Da li će mu se isplatiti?

feliks

Portugalski fudbaler Žoao Feliks ispunio je svoj dječački san i pridružio se Fudbalskom klubu Barseloni.

On je u Kataloniju stigao kao pozajmljeni igrač, bez ikakve opcije kupovine, ali Feliks za to ne mari i ne krije radost zbog toga što konačno igra za Barselonu.

Portugalac u glavi ima samo jedan cilj – da odigra dobre mečeve u plavo-crvenom dresu i oduševi Ćavija Hernandeza koji bi u tom slučaju mogao da promijeni mišljenje i poželi ga u svom timu na duži vremenski period.

U procesu da stigne do Barse morao je da se žrtvuje, a jedna od najznačajnijih bila je finansijske prirode. Žoao je morao shvatiti da nije prioritet za trenera, koji je želio pojačati druge pozicije kao što je centar, nakon odlaska Busketsa i unutrašnjost pošto je Kesi lijevo.

U tom kontekstu, Feliks je pristao da dođe u Barselonu čak i po cijeni da izgubi mnogo novca. Jasno je dao do znanja svom agentu, Horheu Mendesu , da će, ako mora da se odrekne svoje rekordne zarade, to učiniti i da ako mora da je snizi uradiće i to.

Tako je Atletiku rekao da je spreman da smanji svoju platu sa 12 miliona bruto na 6 miliona, kao i da produži svoj ugovor, koji je trebao biti okončan 2027. godine, do 2029. Sada ga Atletiko vezuje na još 5 godina.

Sa svoje strane, Barsa će mu plaćati samo 400.000 eura godišnje, što je jeftino, ali je nešto što je Feliks prihvatio da bi se registrovao i ušao u Barsinu usku maržu plate.

U svakom slučaju, Portugalac je napravio rizično ulaganje, ali mu je to omogućilo da završi u klubu zbog kojeg je bio najviše uzbuđen. Na njemu je sada da pokaže svoj kvalitet i natjera Katalonce da ga požele na duže. Ako mu plan pođe po zlu, barem će imati klub kom može da se vrati uz ispunjen san da igra za Barselonu.

He’ll make us happy pic.twitter.com/UkGllFZIi5

— FC Barcelona (@FCBarcelona) September 3, 2023

Author: Ethan Edwards