Finska, Đorđevićeva Kina, Meksiko i Liban stigli do prvih pobjeda, Japan najbliži Olimpijskim igrama

Kina Finska

Kina FinskaFoto: FIBA

Košarkaška reperzentacija Finske došla je danas do prve pobjede na ovogodišnjem Mundobasketu nakon što su savladali Zelenortska Ostrva rezultatom 100:77.

U novoformiranoj grupi u kojoj su još Japan i Venecuela, selekcija Finske koju predvodi Markanen je stigla do ubjedljive pobjede protiv Zelenortskih Ostrva.

Najzaslužniji za pobjedu Finske očekivano je bio Lauri Markanen sa 34 poena i devet skokova, a pomoć je imao od Litla koji je sa 10 poena bio dvocifreni.

U ekipi Zelenortskih ostrva najefikasniji je bio Ivan Almeida sa 17 poena, a Valter Tavares je zabilježio dabl-dabl učinak od 14 poena i 12 skokova.

Selekcija Kine koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević je stigla do prve pobjede protiv Angole rezultatom 83:76.

Osim njih u ovoj grupi nalaze se i Južni Sudan i Filipini. Afrikanci su za sada na jednoj pobjedi dok će domaćin predvođen Džordanom Klarksonom tražiti prvu pobjedu u ovom međusobnom duelu.

Meksiko je savladao Novi Zeland rezultatom 108:100, a Južnoamerikanci su se sada izjednačili sa Egiptom i Novozelanđanima, dok je Jordan u ovoj grupi jedini bez pobjede.

Borbi za Olimpijske igre od azijskih reperzentacija uključio se i Liban koji je danas savladao Obalu Slonovače rezultatom 94:84.

Liban su do pobjede predvodili Spelman i Saud koji su kombinovano postigli 54 poena.

Japan je nakon preokreta u posljednjoj četvrtini savladao Venecuelu 84:77 i trenutno je najbolja azijska reprezentacija sa dvije pobjede.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards