FUDBALERI POBIJEDILI U JERMENIJI: Toškovićev gol presudio!

fudbaleri

fudbaleriIzvor: FSCG

Crnogorski mladi fudbaleri nisu mogli bolje da započnu kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo. Oni su na gostovanju u Jermeniji ukrali tri boda domaćinu golom Toškovića u 85. minutu.

Izabranici Nikole Rakojevića, koji je u ovoj utakmici debitovao na klupi U21 selekcije u takmičarskim mečevima, slavili su u Abovjanu protiv Jermenije rezultatom 1:0, a velika tri boda u prvoj utakmici donio im je Balša Toškoviću 85. minutu meča.

Mladi fudbaler Jezera ušao je u igru samo sedam minuta prije toga kao zamjena za Dušana Vukovića, a gol je stigao nakon kontranapada i fantastične asistencije Nikole Janjića.

Do tog momenta ništa nije nagovještavalo da bi Crna Gora mogla da stići do pobjede. Domaćin je imao više šansi, igrali su agresivno i opasno, ali je Nikola Ivezić odlično branio.

Od sredine drugog poluvremena, crnogorski fudbaleri su se probudili. Prije gola Toškovića dobru poziciju za gol imao je Janjić, a onda je kasnije u sudijskoj nadoknadi moglo da bude i 2:0 da šansu nije propuštio Matija Krivokapić.

Crna Gora je ovim trijumfom prvi put nakon više od dvije godine slavila u gostima u kvalifikacijama. Poslednji put je to uradila u Luksemburgu u junu 2021. godine kada su slavili golovima Anta Babića i Nikole Krstovića.

Crnogorski najbolji mladi fudbaleri nastavljaju u oktobru utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a tada ih čekaju još dva gostovanja – 13. gostuju Švajcarskoj, a četiri dana kasnije Albaniji.

Author: Ethan Edwards