GRANT HIL O SELEKCIJI SAD: Igrači nijesu na vrhuncu

Grant Hil

Grant Hilphoto: twitter/PTSportsFix

Grant Hil govorio je o ambicijama selekcije SAD-a na predstojećem Mundobasketu, kao i o budućim planovima.

Nekadašnji igrač Detroita, Orlanda, Finiksa i LA Klipersa ističe kako trenutni sastav SAD-a nije na vrhuncu i da je pred timom tek svijetla budućnost.

”Sjećam se 2006. godine i ekipe sa Lebronom Džejmson, Krisom Polom, Karmelom Entonijem, Devjnom Vejdom, svi ti igrači tada nijesu bili onakvi kakvi su postali, niti igrači kakvi su danas. Nalazimo se u tranziciji prema našem programu, većinu ovih momaka ćemo gledati u reprezentaciji i narednog ljeta.” rekao je Hil, pa dodao:

”Ovi igrači još nijesu u najboljim godinama, ali su gladni i žele da budu ovdje. Zaista su dobri, uzbuđen sam kada vidim njihov potencijal. Ko god da je na terenu, vidim mogućnost da se ostvare zacrtani ciljevi.”

SAD na Mundobasketu neće moći da računa na najveće zvijezde, ali Hil ne vidi problem zbog toga.

”Moramo da vidimo na koji način će se situacija razvijati u narednih mjesec dana. Očekujem da neki momci, koji nijesu sa nama ovdje, izraze želju za nastupom na Olimpijskim igrama u Parizu. Sigurno da su pred nama neke teške odluke koje ćemo morati da donesemo. U ovom sastavu ima igrača koji će sigurno zaslužiti da dobiju priliku i narednog ljeta.” zaključio je on.

SAD je na Mundobasketu u grupi C, gdje su još Jordan, Grčka i Novi Zeland.

Author: Ethan Edwards