Grčka ušla u TOP 16

papapetru

papapetruIzvor: FIBA

Možda je Grčka jedna od reprezentacija koja je imala velikih problema na početku Mundobasketa, ali su uz motivisanog Papapetrua uspjeli da savladaju Novi Zeland sa 83:74 i obezbijede prolaz u narednu fazu takmičenja.

Grci su u grupi C zajedno sa Amerikancima obezbijedili mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Novi Zeland je fantstično otvorio utakmicu i igrali su utakmicu bez straha iako je Grčka na papiru važila za favorita. Oni do kraja prve polovine urakmice imali dvocifrenu prednost pa su Grci brzo shvatili da su u velikom problemu.

U nastavku meča koji je odlučivao o prolasku u narednu fazu takmičenja, Grčka je nastojala da stigne makar do izjednačenja. Jurili su rezultat pa su uoči poslednje četvrtine bili na samo četiri poena zaostatka.

Ali su se reprezentativci Grčke u poslednjem trenutku razbudili. Uspjeli su da steknu prednost od pet poena, koja je imala veliku psihološku prednost. Nisu se reprezentativci Novog Zelanda predavali, ali je Grčka na krilima Papapetrua na kraju slavila.

Najefikasniji igrač u sastavu Grčke svakako je bio Joanis Papapetru sa 27 poena, a njega su preatili Janulis Laranzakis sa 20 i Tomas Vokap sa devet poena.

U reprezentaciji Novog Zelanda najbolji je bio Šea Ili sa 22 poena, Roben Te Ringi sa 19 i Fin Dilejni sa 10 poena.

Author: Ethan Edwards