Helmut na etničkoj osnovi komentarisao Pereza

horner

hornerFOTO: REUTERS/Christian Bruna

Pravu pometnju napravio je Marko Helmut komentarom na račun Serhija Pereza, čiji je manjak koncentracije povezao sa etničkim porijeklom. On je odmah uputio izvinjenje, ali je cijelu situaciju morao da “pegla” direktor Red Bula Kristijan Horner.

Savjetnik Red Bul ekipe u šampionatu Formule 1 Marko Helmut izjavio je da “Perez ima oscilacije u formi. On je Južnoamerikanac i nije potpuno fokusiran kao što su to Ferstapen ili Fetel.”

Na stranu to što je Perez Meksikanac, pa samim tim nije Južnoamerikanac, ovaj komentar je odmah naišao na gomilu kritika, a svoj stav izrazio je i vozač Mercedesa Luis Hamilton.

Naravno da je Helmut odmah uputio izvinjenje, a Perez ga je prihvatio. Međutim, direktor Red Bula Kristijan Horner znao je da se cijela priča neće završiti sa tim, pa je morao da stavi tačku na to svojim komentarom.

“Znam da je momentalno zažalio čim je to rekao. Izvinio se. Čak i sa 80 godina još nije kasno da se uči.” rekao je Horner, ali je upitan i zašto se Red Bul nije zvanično oglasio i ogradio od te situacije.

“Helmut nije zaposlen u Red Bul Rejsingu, zato nismo izdali saopštenje. On je dio šire Red Bul Grupe i oni su puštili izvinjenje kroz njihov Servus TV kanal.” zaključio je Horner.

Author: Ethan Edwards