HORNER ODGOVORIO VOLFU: Ne poznaje razvoj bolida

horner

hornerFOTO: REUTERS/Kenzo Tribouillard

Na konstataciju Tota Volfa da je Red Bul napravio bolid po mjerama Ferstapena, stigao je odgovor Kristijana Hornera.

Prvi čovjek Red Bula ocijenio je da je Volf svojim izjavama pokazao “potpuni nedostatak razumijevanja” kada se govori o razvoju bolida.

Upitan o razlikama dvojice vozača Red Bula, Horner je ocijenio da “Holanđanin ima sposobnost da izgradi automobil kako mu odgovara koji je nezgodan za upravljanje, ali je brz ako možete da ga vozite.”

“Ako Toto misli da razvoj bolida prilagođavamo jednom vozaču, onda on ne razumije kako se trkački automobili razvijaju. To pokazuje potpuno nerazumijevanje razvoja bolida. Bolid se pravi da bude što je moguće više brz, a nekad su brzi bolidi komplikovani bolidi. To je i kroz istoriju bilo tako.” rekao je Horner.

“Ja mislim da su vozači ti koji se prilagođavaju. Dobri vozači, oni koji su dobri na kiši, u promjenjivim uslovima, u svim uslovima – elitni vozači, oni se prilagođavaju brzo i lako. To je jedna od Maksovih glavnih osobina, ima moć da se izuzetno brzo prilagodi onome što mu bolid daje.” rekao je Horner i zaključio:

“Ali sasvim sigurno u razvoju bolida nikada nismo rekli – aha, sad ćemo da pravimo automobil tako da odgovara tom i tom vozaču. Samo se trudimo da napravimo automobil koji će biti što brži, sa onim što imamo, u našim simulatorima.”

Author: Ethan Edwards