I dalje mislim da je Đoković taj kog treba pobijediti na US Openu

Đoković henman

Đoković henmanFOTO: ATP TOUR/Novak Đoković

Bivši četvrti igrač na planeti Tim Henman, prokomentarisao je predstojeći US Open.

Iako Karlos Alkaras brani titulu, za njega je najveći favorit Novak Đoković.

“Već sada bih potpisao da finele bude Alkaras protiv Đokovića, ali ne mislim da će to biti samo obračun među njima dvojicom. Na tvrdoj podlozi, ima igrača koji su sposobni da prođu do finala. Dubina je daleko veća nego na travi, gdje na prste jedne ruke možete da nabrojite one koji mogu da pobijede,” počeo je Henman.

”Ono što je Alkaras uradio na Vimbldonu je nevjerovatno. Dobio ga je njegovom igrom, ali i dalje mislim da je Đoković taj kog treba pobijediti na US Openu. Osvojio je prva dva slema u godini, igrao finale Vimbldona. Njegovi rekordi i iskustvo su nevjerovatni, ali sjajno je da smo u ranoj fazi novog rivalstva. Oni su u potpuno drugačijim fazama u karijeri, ali nadajmo se da će igrati još mnogo mečeva“, počeo Henman.

Ono što je sigran da je pojava Karlosa za Đokovića velika prijetnja do kraja njegove karijere.

“Kada pričamo o sportisti Novakove veličine, mislim da motivacija neće biti problem. Igači koje je pobijedio i rivalstva koja je imao su nevjerovatni, i da Alkaras nije tu, Đoković bi rekao sebi da može da dominira i osvoji još više. To kako je vidim Novaka da gleda na Alkarasa je da on želi da dokaže Karlosu i svima da je i dalje najbolji. Njegovi glad i želja su vidljivi svima, da je izgubio to, vjerovatno bi prestao da igra, ali ne vidim da će se to desiti još nekoliko godina“, zaključio je bivši polufinalista US Opena i Vimbldona.

Author: Ethan Edwards