I dalje ne shvatam zbog čega nijesam dobio poziv

Janis Tima Letonija

Janis Tima Letonijaphoto: twitter/EurohoopsTR

Selektor Letonije Luka Banki saopštio je spisak od 12. imena koji će ići na Mundobasket, a među njima nije Janis Tima, na iznenađenje mnogih.

Tridesetjednogodišnji Janis Tima na svom Instagram profilu obratio se navijačima.

”Ova odluka je nesumnjivo jedna od najbolnijih trenutaka tokom moje avanture u nacionalnom timu Letnije. Tokom godina sam ponosno branio ime i čast našeg tima, bez obzira na okolnosti. Kada je riječ o trenutnoj situaciji, kao što znate, povrijedio sam mišić lista u Liepaji. Međutim, sa sigurnošću mogu da kažem da sam se potpuno oporavio i da sam sada 100 odsto zdrav. Nema bola, nema ograničenja tokom bilo koje aktivnosti. Čak i da je bilo bola, bio bih voljan da se borim sa tom povredom a sve zarad časti i ponosa Letonije na velikoj sceni.

Siguran sam da sam mogao više da doprinesem timu, da pomognem da stignemo do važnih pobjeda. Nažalost, nijesam ja donio tu odluku. I još uvijek ne mogu da shvatim zašto je odluka takva. Ni ja valjda nikada neću razumjeti.

Tokom ljeta sam se namjerno angažovao u raznim ligama da bih bio u formi, kako bih bio spreman za reprezentaciju. Tokom cijelog ovog perioda sam bio bez povreda, bez ikakvih manjih ili većih problema. Dobro sam se pokazao, u BIG 3 ligi ili Majami Pro ligi.

Ali odluka je odluka.

Iako sam u početku oklijevao da se bavim ovim pitanjem, neprekidna salva poruka i pitanja novinara i drugih zbunjenih ljudi me je navela da ovde podijelim svoj stav. Moja namjera je da stavim tačku na nepotrebne spekulacije.

Želim da se zahvalim medicinskim radnicima, fizioterapeutima, kondicionim trenerima koji su uložili najveći napor da me održe zdravim i spremnim za igru.

U narednim sedmicama ćemo razgovarati sa timovima u Evropi i šire kako bismo pronašli najbolju opciju za mene. Za sada ću nastaviti da radim, održavaću formu i biti 100 odsto zdrav i spreman za nove izazove.

Sve najbolje momci. Ja sam uz vas. Naša zemlja – Letonija.” napisao je Tima.

Letonija na Mundobasketu igra u grupi sa Francuskom, Kanadom i Libanom.

Author: Ethan Edwards