Igrači sa klupe su okrenuli utakmicu

Herbert

HerbertFoto: FIBA

Selektor Njemačke Gordon Herbert sumirao je utiske po završetku utakmice protiv Finske u trećem kolu Mundobasketa i pobjede njegovih izabranika rezultatom 101:75.

Finska je pružila otpor samo u prvom kvartalu, da bi u nastavku Njemačka pokazala da je mnogo kvalitetniji sastav i na kraju je slavila sa 101:75.

”Mučili smo se u prvih 10. minuta. Finska je igrala jako dobro, a ono što je poremetilo utakmicu su igrači sa klupe, koji su uspostavili ritam koji nama odgovara. Kada se na teren vratila startna petorka, samo su nastavili u tom ritmu i odveli utakmicu u željenom pravcu.” rekao je Herbert.

🤫 Isaac Bonga scores 15 PTS to help Germany stay undefeated and earn TCL Player of the Game!#FIBAWC x #WinForDeutschland 🇩🇪 I #InspireGreatness pic.twitter.com/BIe0ap0C9u

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) August 29, 2023

Na pitanje da li je njegova selekcija posebna ekipa, Gordon je imao spreman odgovor.

”Pitajte me do desetog septembra. Ovo je specijalna grupa igrača. Bonga i Moric Vagner nijesu bili na Eurobasketu zbog povreda, a sada su tu i bore se svi zajedno. Jako je važno što imamo dva dana odmora i dobro će nam doći da se regenerišemo.” zaključio je Herbert.

Prethodni tekstOLIVIJE NKAMUA: Nijesmo našli način da ih limitiramo

Author: Ethan Edwards