Igramo sa 11 fudbalera, a ne sa 10 plus jedan

Arteta

ArtetaFoto: Reuters/Lee Smith

Menadžer Arsenala Mikle Arteta nakon pobjede nad Evertonom izjavio je da bi u budućnosti mogao da reaguje sa zamejnom golmana kako bi preokrenu ritam utakmice.

Arsenal je pobijedio Everton na “Gudison parku” rezultatom 1:0, a odlučujući pogodak postigao je Trusar u 69. minutu. Na golu Arsenala debitovao je David Raja koji je ove sezone pojačao Tobdžije iz Brentforda.

Menadžer Arsenala smatra da je Raja trebao da dobije priliku i na mečevima protiv Fulama i Junajteda.

“Postoje stvari zbog kojih žalim. Bilo je to dva puta. Jednom posle 60. minuta, a drugi put posle 85. minuta na dvije utakmice. Mogao sam da promijenim golmana, nisam to uradio, nisam imao hrabrosti za to. Na oba meča smo odigrali neriješeno, bio sam dosta nesrećan”, izjavio je Arteta.

Golman koji startuje meč uglavnom bude do kraja na golu. Izmjene se dešavaju samo u slučaju povrede ili crvenog kartona, a menadžer Arsenala želi da promijeni tu praksu.

“Neko će da promijeni golmana tokom utakmice, to će da bude čudno. Svi će da se pitaju zašto, ali smijem da kažem: Zašto da ne? Ako se nešto događa na terenu, a želite da promijenite tok utakmice, onda to i uradite. Imam osjećaj da moram da angažujem sve u timu, koji mogu da igraju, bez obzira na konkurenciju. To je moja poruka”, istakao je Arteta.

Britanski mediji su pitali Artetu zašto je Eron Remzdejl sklonjen sa gola.

“Čudno mi je da me pitate za golman, a ne zašto nisu igrali Fabio Viera i Gabrijel Žezus. Nisam dobio pitanje za Žezusa, koji je osvojio više trofeja čak i od mene. Želim da Remzdejl isto reaguje kao Žezus, Kai Haverc ili Takehiro Tomijasu. Igramo sa 11 fudbalera, a ne sa 10 plus jedan”, zaključio je Arteta.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards