Igrao sam protiv Novaka u Sinsinatiju, protiv Karlosa ovdje

Zverev

ZverevFOTO: Alkesandar Zverev/Twitter

Njemac Aleksandar Zverev ističe da je od drugog seta protiv Karlosa Alkarasa ponovo imao problem sa povredom.

Naime, Zverev je savladak od mladog Španca poslije tri odigrana seta u četvrtfinalu US Opena.

“Bio sam u meču u prvom setu. Mogao sam da dođem do brejka, moglo je da ode na drugu stranu. Onda sam u drugom setu osjetio nešto u lijevom koljenu. Nijesam mogao da serviram jače. Protiv njega mi je bio potreban dobar servis, inače je teško. Mislim da mi je moje najveće oružje posle prvog seta nekako oduzeto. Teško je takmičiti se ako nemaš to”, istakao je Zverev.

“Igrao sam protiv Novaka u Sinsinatiju, protiv Karlosa ovdje. Mislim da su na sličnom nivou. Postoje neke stvari koje Novak radi bolje, postoje neke stvari koje Karlos radi bolje. Mislim da su na njihovom nivou trenutno. Da, ostali momci moraju da ih ’uhvate’. Jednostavno je”, dodao je Njemac.

U prvom setu imao je Zverev dvije šanse za brejk ali to nije realizovao.

“Ako se dobro sjećam, mislim da smo imali razmenu i ja sam promašio bekhend paralelu. Mislim da nije trebalo to da uradim, jer sam do tog trenutka dobio dosta razmjena. Druge brejk lopte se ne sjećam, da budem iskren. Teško je reći, bilo je nekoliko važnih momenata u ovom meču. Možda sam doneo pogrešnu odluku, pogrešan udarac… Iako sam izgubio prvi set, mislio sam da će ovo biti neizvjestan meč. Mislio sam da će biti zabavno. Mislim da sam u prvom gejmu drugog seta osjetio da nešto nije u redu. Nijesam odustao, ali vrlo malo možete da učinite protiv Karlosa onda”, zaključio je Zverev.

Author: Ethan Edwards