Imam osjećaj da smo sad odahnuli…

ivanović

ivanovićIzvor: FIBA

Crna Gora savladala je prvog protivnika grupne faze na Mundobasketu, a Meksiko je pao rezultatom 91:71, a nakon utakmice Nikola Ivanović je rekao da ima osjaćaj da su sada odahnuli i da iz tog razloga start utakmice nije bio onakav kakav su oni htjeli.

“Osmjeh je sad tu, a do sada je bio malo i na silu. Imam osjećaj da smo sad odahnuli. Bilo je izuzetno napeto prethodna dva dana, imali smo pritisak zbog ove utakmice i zato start nije bio idealan za nas.” rekao je Ivanović na početku intervjua za Sport Klub.

“Kvalitetnom igrom u drugom poluvremenu u kojoj im nismo dozvoljavali da se vrate u meč i mislim da su samo jednom prišli na sedam poena. Na kraju 20 poena razlike i rutinska pobjeda. Moramo biti zadovlji i da u narednom meču napravimo isti posao.”

Prva utakmica u grupi bila im je od izuzetnog značaja, a ovom pobjedom gotovo su zagarantovali prolaz u narednu fazu Mundobasketa.

“Okej prva utakmica jeste važna, ali sada je svaka sledeća utakmica isto toliko bitna. Dosta se lakše diše nakon prve pobjede. Imamo taj lakši raspored sa Litvanijom u poslednjem meču tako da se nadam da ćemo i Egipat pobijediti.” istakao je Ivanović.

Naredni rival je Egipat, a utakmica se igra za dva dana.

“Do sad smo teorijski pričali o Egiptu i nismo detaljno analizirali jer nam je prva utakmica bila prioritet. Sada imamo jedan dan pauze i dovoljno vremena da sve pogledamo i analiziramo i za kraj da se dobro pripremimo za meč.”

Novinarka Sport Klub televizije ga je na kraju upitala i da li će pratiti reprezentaciju Srbije koja sjutra igra prvi meč grupne faze protiv Kine.

“Ne vjerujem da ću gledati. Prošetaću.” našalio se Nikola, a onda i dodao: “Ispratiću sve momke sa kojima sam igrao i cijelu ekipu Srbije da vidim šta će uraditi. Svi momci tamo su mi prijatelji i naravno da ih podržavam.” rekao je Ivanović za kraj.

Author: Ethan Edwards