Ispuniće ugovor sa Hondom do kraja

markez

markezFOTO: REUTERS/Marcelo Del Pozo

Vozač Repsol Hondinog tima Mark Markez i vlasin KTM-a Pit Birer u nedavnom intervjuu govorili su o dolasku Španca u taj tim i negirali da će se to desiti naredne sezone.

Čelnik KTM-a je priznao da je bilo pregovora, ali je rekao da Mark neće biti njihov vozač naredne sezone rekavši: “Bojim se da Mark neće biti s nama sljedeće godine. On ima ugovor. Razgovarali smo o tome, on nam je jasno rekao i to je to.”

Austrijanac je precizirao, demantujući tako samog Marka, koji je prije dvije sedmice u Silverstonu rekao novinarima da nije razgovarao sa šefom Stefanom Piererom o prelasku u KTM.

Mark Markez je takođe učinio svoj dio posla kako bi konačno riješio glasine, ponovivši da ima ugovor sa Hondom za narednu godinu.

Markez je iskoristio ovu priliku i pohvalio austrijski tim za njihov spektakularan napredak otkako su ušli u MotoGP svijet 2017. godine.

“KTM je mnogo napredovao jer kada su počeli, bili su daleko iza. A sada su proizvođač broj 2 u Svjetskom prvenstvu. Ali oni će biti brži od očekivanog. U ovakvom takmičenju ambicija je ključna i ako imate ambiciju, možete to učiniti. Ambicija je tu u KTM-u. Donijeli su prave odluke sa inženjerima, vozačima i mislim da je to što su uradili sjajno.” naglasio je Mark pod Birerovim budnim okom.

Author: Ethan Edwards