ITALIJANI MOĆNO DO FINALA: Za zlato će se boriti sa Poljskom

italija

Italijanska odbojkaška reprezentacija plasirala se u finale Evropskog prvenstva na domaćem terenu u Rimu nakon tri fantastična seta tokom kojih je savladala reprezentaciju Francuske – 25:21, 25:19, 25:23.

Izabranici Ferdinanda Di Đorđija imaće priliku da odbrane titulu evropskog prvaka koju su osvojili prije dvije godine, kada su u finalu savladali Sloveniju.

Ovog puta u finalu će snage odmjeriti sa reprezentacijom Poljske, koja je u polufinalnom meču savladala Sloveniju rezultatom 3-1.

Nisu Italijani imali razumijevanja za Andreu Đanija, legendu italijanske odbojke, koja predvodi ekipu Francuske. Od samog početka pa do kraja utakmice Italija je bila dominantna i pokazala je koliko kvalitet zapravo posjeduje.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je korektor Juri Romano sa 15 osvojenih poena, a za njim su se upisali i Danijel Lavija sa 13, Alesandro Mikjeleto sa 9 poena, ali uz osam grešaka.

U selekciji Francuske istakao se srednjak Bartelemi Činenjeze sa 10 postignutih poena. Povrijeđeni Ervin Engapet pokušao je da pomogne saigračima, ali pomoći protiv Italije nije bilo.

Finale Evropskog prvenstva zakazano je za subotu od 21 čas, dok će meč za treće mjesto početi tri sata ranije.

Author: Ethan Edwards