Italijani su dobri, ali ne i nepobjedivi

Šakota

ŠakotaAba liga/Šakota

Košarkaški stručnjak Dragan Šakota, koji je vodio Srbiju i Crnu Goru na Mundobasketu 2006. godine, iznio je svoje mišljenje o duelu Srbije i Italije.

Počinje druga faza Mundobasketa. Srbija će drugi krugo otvoriti duelom protiv Italije.

”Bićemo pametniji sigurno, znamo šta se dešavalo u skorije vrijeme. Najvažnije je da smo prvi dio odigrali dobro i razigrali igrače, a sada slijedi analiza prethodnih duela sa Italijom. Oni mogu da izgube kad se najmanje očekuje, ali i da iznenade jače ekipe.’‘ rekao je Šakota.

”Veliki su takmičari, biće nam ozbiljan rival posebno jer nemaju drugu opciju. Ako pokažemo kvalitet koji posedujemo, sreća će doći sama i tako se najbolje zasluži.” dodao je on.

Naravno, nije mogao a da ne spomene selektora ‘Azura’ Đanmarka Poceka.

”Ništa se nije promijenilo od utakmice na Evrobasketu. Pocekov prvi pomoćnik je meni bio asistent u Ređo Emiliji. Đanmarko je bio sjajan igrač, ali je odličan i motivator koji motiviše igrače da odigraju preko realnih mogućnosti. Kad se sjetim utakmice sa njima od prije godinu dana, tada smo ubedljivo vodili pa stali.”

”Nadam se da smo naučili dobru lekciju. Nekada je dobro da se to desi, iako je bila osmina finala i nije bilo popravnog. nadam se da će današnja reprezentacija imati motiv više da se revanšira. Italijani jesu dobri, ali ne toliko da ne mogu biti savladani.” istakao je Dragan.

Iskusni trener rekao je šta ‘Orlovi’ treba da urade na meču protiv Italije.

”Moramo odigrati odbranu na visokom nivou. Trebamo zatvoriti prodore i slobodne šuteve, ali i štititi koš bez mogućnosti druge šanse za protivnika. Ima tu još dosta stvari, ali poradiće na tome stručni štab Srbije. Moramo biti pametni i strpljivi.” zaključio je Šakota.

Author: Ethan Edwards