Jokić je dio reprezentacije, ali su važniji momci koji su ovdje

pešić

pešićIzvor: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u finalu Mundobasketa, a selektor Svetislav Pešić rekao je da će dati sve od sebe da stigne do svjetskog trona.

„Ponosan sam na ekipu, stručni štab, medicinski tim. Odradili smo sjajan posao. Odigrali smo još jednu sjajnu utakmicu. Smatram da smo defanzivno bili bolji nego što je to bio slučaj protiv Litvanije. Iskoristili smo odličnu odbrani, stizali smo do poena iz tranzicije. Zaustavili smo najbolje igrače Kanade. Ključ uspjeha su odbrana i tranzicija.“ rekao je Pešić i nastavio:

„Stekli smo dvocifrenu prednost u prvom poluvremenu, a otpor rivala smo slomili u trećoj dionici, kada nismo dozvolili Kanadi da stigne do egala, iako je bila izuzetno agresivna. Na spomenutu agresivnost smo odgovorili istom mjerom. Ponavljam još jednom, ključ uspjeha je bila odbrana, na kraju je stiglo i samopouzdanje za igru u napadu.“

Na pitanje novinara o odustajanju Nikole Jokića rekao je: „Mislim da nije momenat da pričamo sada o Jokiću. Nikola će uvijek biti i ostati dio državnog tima, on je najbolji igrač planete. Smatram da su sada pažnju zaslužili momci koji su ovdje.“

Za sam kraj prokomentarisao je i situaciju u kojoj se on sam nalazi – nakon više od dvadeset godina bori se za titulu prvaka svijeta.

“Ne postoje dvije iste utakmice, tako da ne mogu da se porede ni takmičenja, a posebno posle distance od dvadeset godina. U ovom momentu sam srećan što smo obezbijedili srebrnu medalju i mjesto na Olimpijskim igrama. Bez obzira na ime rivala, daćemo sve od sebe da stignemo do svjetskog trona.“ zaključio je selektor Pešić.

Author: Ethan Edwards