Još jedna NBA zvijezda propušta Mundobasket

marej

marejFoto: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Plejmejker Denver Nagetsa Džamal Marej i zvanično neće igrati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Japanu, Indoneziji i Filipinima!

NBA šampion je imao velikih problema sa povredom koljena koju očigledno nije stigao na vrijeme da sanira na učešće na Svjetskom prvenstvu.

“Kada sam se priključio trening kampu reprezentacije želio sam da procijenim i kako će mi tijelo reagovati nakon duge i naporne sezone i da li ću biti fizički sposoban da se nadmećem na najvišem nivou što zahtijeva Svjetsko prvenstvo. Nakon konsultacija sa ljekarima i timom postalo je jasno da će mi trebati još vremena da se oporavim. Zbog toga sam morao da donesem veoma tešku odluku da ne igram na Svjetskom prvenstvu”, poručio je Marej.

On je potom istakao i da se nada da će već naredne godine biti u sastavu reprezentacije u Parizu.

“Nastup za selekciju Kanade na Olimpijskim igrama ostaje san za mene i podržavaću tim na putu ka ostvarenju tog cilja i plasmana na OI”, zaključio je Marej.

Povodom teške odluke se oglasio i tim-menadžer Kanade, Rouven Beret.

“Nakon brojnih razgovora prethodnih nedelja sa Džamalom i medicinskim dijelom tima postalo je jasno da će biti potrebno dodatno vrijeme Mareju da se oporavi.

Bez obzira na to što neće biti Mareja, Kanada ima moćan sastav predvođen Šejom Gildžeusom-Aleksanderom, Kelijem Olinikom, Ar Džej Beretom…

Kanada će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi sa Francuskom, Libanom i Letonijom u Džakarti.

Author: Ethan Edwards