Kapiten Japana, kapiten Štutgarta i mašina na terenu (VIDEO)

Klop

KlopPhoto: Ed Sykes/REUTERS

Trener Liverpula, Jirgen Klop, konačno je uspio da dovede novo pojačanje u veznom redu, nakon što su Kaisedo i Lavija odlučili da krenu put Londona, umjesto u grad Bitlsa.

Najnovije pojačanje ekipe sa Enfild Rouda je tridesetogodišnji Japanac Vataru Endo, koji dolazi iz bundesligaša Štutgarta u transferu vrijednom 16. miliona funti.

Doskorašnji kapiten Štutgarta i ranije je govorio da mu je životni san da zaigra u Premijer ligi, ali do sada nije bilo ponuda sa ostrva. Ipak, Liverpul je prosto morao da dovede igrača u veznom redu, nakon što je Milner kao slobodan igrač otišao u Brajton, Henderson i Fabinjo završili su u Saudijskoj Arabiji.

🇩🇪 Klopp 🤝 Endo 🇯🇵

(📹 @LFC) pic.twitter.com/w8Svnvlowk

— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) August 18, 2023

”Znam kako današnji fudbal funkcioniše. Vidim da mnogi ljudi pričaju o velikim imenima, kako jedna ekipa ima ovoga, druga onoga, ali učinite mi uslugu, zastanite na sekund i dobro pogledajte, on je veoma dobar.” istakao je trener Liverpula Jirgen Klop.

”On je veoma iskusan igrač. Kapiten Štutgarta, kapiten Japana, odlično govori Engleski, dobar je momak, porodičan čovjek, mašina na terenu i veoma dobar fudbaler. Veoma sam zadovoljan što je postao dio našeg tima.” zaključio je Njemac.

Endo je sa ‘Redsima‘ potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

Klopp with a direct message to supporters about Endo. ❤️ #LFC pic.twitter.com/Yjqf3AZSlT

— The Anfield Talk (@TheAnfieldTalk) August 18, 2023

Author: Ethan Edwards