Kontakt neprihvatljiv, tim je najvažniji

stela

stelaFOTO: REUTERS/Andrew Boyers

Prvi čovjek McLarena Andrea Stela bio je veoma ljut zbog incidenta u kom su učestvovali vozači te ekipe Lando Noris i Oskar Pjastri tokom trke za Veliku nagradu Italije.

Incident dvojice vozača dogodio se u 24. krugu kada se Pjastri po izlasku iz pit-lejna na novim tvrdim pneumaticima našao pored Landa Norisa. Do kontakta je došlo u krivinama 1 i 2 koje zajedno formiraju šikanu.

Australijanac se našao sa unutrašnje strane krivine 1, ali nije ostavio dovoljno prostora timskom kolegi da prođe kroz krivinu pa su se bolidi dvojice vozača dodirnuli.

Posledica na svu sreću nije bilo, ali se takav odnos timskih kolega nikako nije dopao prvom čovjeku McLarena Anderi Steli.

„Nikada ne bi smio da postoji kontakt dva McLarenova bolida. To se tokom ovog incidenta ipak dogodilo, što se ne uklapa u naš pristup trkanju. Važno je razgraničiti šta je prihvatljivo, a šta nije.” rekao je Stela i dodao:

„Revidiraćemo šta se tačno dogodilo. Uvijek je teško kada se vratite na stazu posle promjene pneumatika, posebno ako su na vašem bolidu novi tvrdi pneumatici. Oskar kao da je pokušao da zaštiti pozicju, ali je to nešto teže na nedovoljno zagrijanim pneumaticima. Moguće je da je Pjastri pogriješio u procjeni situacije. Obojica vozača znaju da kontakt između timskih kolega ne smije da se dogodi.“ zaključio je Andrea Stela.

Noris je trku završio na osmom mjestu dok je Pjastri učestvovao u još jednom incinedu i to sa Luisom Hamiltonom koji je oštetio prednje krilo Pjastrijevog bolida.

Engleski trkač je nakon toga dobio kaznu od pet sekundi, a Pjastri je morao u boks te je trku završio tek 12.

“Ciao McLaren fans.” 👋

Our Team Principal Andrea Stella looks back at our Monza outing, and ahead to Singapore and beyond. 👊#ItalianGP 🇮🇹 pic.twitter.com/bfPJyZqJMV

— McLaren (@McLarenF1) September 3, 2023

Author: Ethan Edwards