Košarkaš potvrdio objavom na društvenim mrežama

janis

janisFOTO: REUTEURS/Michael McLoone

Grčki reprezentativac Janis Adetokumbo neće igrati na predstojećem Svjetskom prvenstvu, a svoju odluku objavio je na društvenim mrežama.

„Svi znaju kolika je moja strast i ljubav prema reprezentaciji i to se nikada neće promijeniti. Nakon što je završena sezona u NBA ligi, gurao sam svoje tijelo preko granica, kako bih bio igrač koji bi trebalo da budem ako želim da pomognem svom timu da ostvari postavljene ciljeve. Ali nakon mjeseci rada i nekoliko sastanaka sa medicinskim osobljem, jasno je da nisam spreman da se takmičim na tom nivou koji zahtijeva učešće na Svjetskom prvenstvu.”

“To nije bio izbor već moja jedina opcija kako bih se vratio na nivo košarke za koji sam naporno radio tokom cijele karijere. Izuzetno sam razočaran ovakvim ishodom, ali ova odluka je donijeta sa medicinskim timom. Nastaviću da se trudim, kako bih bio spreman za sledeći put kada se moje ime nađe na spisku. Moj lični i naš krajnji timski cilj je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre i biće mi čast da predstavljam svoju zemlju sledeće godine“ napisao je Janis.

Grčka na Svjetskom prvenstvu igra u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Jordanom i Novim Zelandom.

Prethodni tekstTIP DANA: Siti uz goleadu kreće u odbranu titule

Author: Ethan Edwards