KRSTOVIĆEV START IZ SNOVA: Crnogorski napadač kao Ševanton

Krstović

KrstovićFoto: Seria A

Nakon debitanskog gola protiv Fiorentine, crnogorski napadač Nikola Krstović je pogodio i na drugog meču u Seriji A protiv Salernitane i tako se izjednačio sa legendarnim napadačem Lećea, Urugvajcem Ernestom Ševantonom.

Prije Krstovića ovakav debi imao je samo legendarni urugvajski napadač kada je iz Danubija prešao u Leće za sedam miliona eura ,2001. godine.

Ševanton je tada na debiju u prvom kolu postigao gol protiv Parme 16. septembra, a nakon što je propustio drugo kolo, drugi pogodak je došao u trećoj rundi Serije A protiv Breše 26. septembra.

Za tri sezone u italijanskom klubu Ševanton je odigrao 124 meča i postigao 58 golova.

🟡🔴 Nikola Krstovic è il primo giocatore del Lecce a segnare nelle sue prime due gare assolute in Serie A, non succedeva dai tempi di Chevanton che ci riuscì nella stagione 2001/02. Avanti Lecce 🟡🔴

©️fonte OPTA pic.twitter.com/gtyHYh5tQZ

— U.S. Lecce (@OfficialUSLecce) September 4, 2023

Krstović je za kratko vrijeme krenuo da oduševljava navijače u Lećeu.

Protiv Fiorentine mu je trebalo samo četiri minuta igre da se upiše u listu strijelaca i donese izjednačenje svom timu (2:2), dok je protiv Salernitane navijačima Đalorosa donio radost na meču protiv Salernitane već u 6. minutu.

Dva meča u šest dana i start kakav se samo poželjeti može. Naredni meč Leće će imati 17. septembra kada će na gosotvanju Monci crnogrski napadač imati priliku da postigne novi pogodak.

Do tada dva meča reprezentacije protiv Litvanije i Bugarske i prilika da za sada jedini strijelac u dosadašnjem toku kvalifikacija za Crnu Goru golovima i u dresu sa nacionalnim grbom pomogne u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards