KVARTARARO UPOZORIO JAMAHU: Neće biti druge šanse

kvartararo

kvartararoFOTO: REUTERS/Athit Perawongmetha

Svjetski prvak MotoGP šampionata 2021. godine Fabio Kvartararo dao je rok japanskoj firmi da pronađu rješenje za probleme koje njihov motor ima prije nego što on donese odluku o svojoj budućnosti.

Kvartararo je Jamahi poslao jasno upozorenje o tome kako ne želi da im da novu priliku da naprave motor koji bi bio konkurentan ostalim motorima u šampionatu.

Prije samo godinu dana vozač Jamahe je vodio borbu za titulu šampiona, a ova godina je daleko od te. Imao je samo tri podijuma i niti jednu pobjedu od one koju je ostvario u Velikoj Britaniji 2022. godine.

“U Misanu na testu želim da imam dokaz. Imaju mjesec dana. Jamaha mi obećava stvari već tri godine u PDF dokumentu od deset stranica, od čega devet i po stranica nije ispunjeno.” rekao je Kvartararo.

„Ne želim da vidim napisane stvari, ono što želim da vidim je motor u Misanu, jer će to biti 95% onaj koji će se voziti 2024. godine. Tamo će se videti da li me Jamaha zaista želi za budućnost.” dodao je Francuz.

Kvartararo je oštro uputio izazov Jamahi, ali naglašava da i dalje želi ostati na plavom motociklu.

“Jamaha je prioritet jer je to brend koji me je doveo u MotoGP – vjerujem Jamahi i dao sam im šansu, ali druge neće biti.” zaključio je Kvartararo.

Author: Ethan Edwards