Lakša priprema ove nego utakmica iz grupe

Radović

RadovićFoto: FIBA

Selektor Crne Gore, Boško Radović pred prvi meč druge faze protiv selekcije Amerike ističe da se za ovu utakmicu ekipa pripremala kao i za svaku drugu.

Crna Gora je poražena u meč za prvo mjesto grupe D protiv Litvanije čim su šanse za plasman u četvrtfinale svedene na minimum.

Ipak, selektor Crne Gore ističe da se njegova ekipa neće predati bez borbe.

“Mi smo poslije poraza od Litvanije bitno umanjili šanse za plasman u četvrtfinale, ali dok god postoje šanse – igraćemo. Čekaju nas Amerika i Grčka, probaćemo da odigramo dvije dobre utakmice”, rekao je Radović.

Biće ovo prvi put da Crna Gora igra protiv selekcije Amerike koja je uz Kanadu trenutno u najboljoj formi na šampionatu i glavni je kandidat za osvajanje titule.

“Ovo je Crnoj Gori prvi put da igra protiv Amerikanaca koji uz Kanadu igraju najbolju košarku na prvenstvu. Nisu ti igrači sami vrh NBA lige, ali jesu sa značajnim ulogama u svojim klubovima. Za nas je velika stvar što igramo protiv SAD, ali se spremamo kao i za svaku drugu utakmicu. Protivnik je fizički potentna ekipa, energija u odbrani mora da bude prava kako bismo zaustavili “udare” rivala koji su sjajni”, istakao je Radović.

Priprema ove utakmice nije bila teška za selektora Crne Gore.

“Odbrambeno se taktički mnogo lakše spremiti za ovaj duel nego za mečeve u grupi, posebno tu mislim na Meksiko i Egipat. Amerikanci igraju jednostavno, u napadu imaju četiri-pet kretnji, s tim što velikim talentom i individualnim kvalitetom prave razliku u igri jedan na jedan. Lakše nam je za pripremu, ali igramo protiv vjerovatno najbolje ekipe na svijetu”, zaključio je Radović.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards